Trucuri pentru a avea pantofi cu toc mai comozi

Fetele au o multime de probleme în legătură cu pantofii cu toc, iar cele mai obisnuite dintre acestea sunt bătăturile si durerile provocate de purtatul acestora. E într-adevăr o provocare să găsesti pantofi cu toc confortabili fără să renunti la aspectul frumos si elegant al acestora . Nu e însă imposibil să te simti confortabil în niste pantofi cu toc înalt – iată câteva trucuri care te vor ajuta să poti să te simti mai comod si să mergi mai usor în pantofii cu toc:

1.Materialul

Desi incaltamintea din piele sintetica te-ar putea tenta datorita pretului destul de mic, este important sa stii ca aceasta este mai slab calitativa si nu iti asigura acelasi confort precum incaltamintea din piele naturala – material care, fiind maleabil, se muleaza pe forma piciorului tau si, totodata, ii permite sa respire.O pereche de pantofi office din piele naturală are mult mai multe avantaje faţa de una din piele sintetică. În primul rând, permite picioarelor să respire şi să se ventileze optim. Astfel, eviţi să-ţi transpire picioarele şi să alunece în pantof sau, mai rău, să existe o fricţiune între picior şi pantof, în urma căreia apar bătături sau răni. În al doilea rând, pantofii din piele naturală se deformează mai greu în timp şi iţi oferă confort şi sustinere mai mari decât încălţămintea sintetică.Nu uita nici de relaxarea picioarelor si de pauzele dese chiar si atunci când esti la birou. Ia-ti câteva clipe libere si descaltă-te pentru a permite oaselor si articulatiilor să se odihnească. Aceste momente de relaxare te vor ajuta să previi instalarea durerilor si îti vor îmbunătăti vizibil starea de spirit.

2.Leagă-ti degetele!


Dacă folosesti bandă adezivă pentru a-ti lega degetele când porti pantofi cu toc, vei evita problemele cu presiunea exercitată asupra venelor si cu umflarea picioarelor. Trebuie doar să îti legi cel de-al doilea si cel de-al treilea deget.
Atunci cand porti pantofi cu toc, mai ales daca sunt cu botul ingust si mai ascutit, poti sa iti legi degetele de la picioare, ori toate, ori doar cel de-al doilea cu al treilea. Se poate utiliza un leucoplast simplu, care sa tina degetele impreuna, evitand astfel ca pantoful sa exercite o presiune prea mare asupra terminatiilor nervoase de la nivelul degetelor, si ajuta de asemenea sa nu ti se umfle prea tare picioarele.

3.Foloseste deodorant pentru margini

Dacă aplici deodorant pe marginile pantofilor nu vei mai face bătături si îti va fi mai usor să te încalti cu ei.

4.Încală-te cu sosete groase si usucă-ti pantofii cu uscătorul de păr

Ca să îti poti lărgi pantofii mai usor, pune-ti o pereche de sosete groase, încaltă-te cu pantofii si apoi porneste uscătorul de păr. Acestia se vor lărgi si tu vei putea să stai încălată cu ei toată ziua.
Un alt truc la care poti apela pentru lărgirea pantofilor este simpla lor purtare prin casă. De regulă unele perechi de pantofi damă se lărgesc cu cât sunt purtati mai mult, însă cu sigurantă nu este o idee bună să te afisezi în public cu o pereche de pantofi inconfortabili, deoarece lipsa confortului ar putea fi observată foarte usor, printr-un mers stângaci.

De aceea, noi îti recomandăm să porti pantofii respectivi prin casă, astfel încât acestia să devină usor mai confortabili fără ca imaginea ta să aibă de suferit.

4. Foloseste pungute umplute cu apă pentru a-ti lărgi pantofii

Nu numai căldura te poate ajuta să lărgesti pantofii, ci la fel de eficientă se poate dovedi a fi si gheata. Cum poti folosi gheata pentru a lărgi pantofii? Este simplu. Tot ce trebuie să faci este să folosesti pungi alimentare în care să pui apă doar pe un sfert. Acestea le vei aseza în pantofi si îi vei introduce astfel în congelator. Atunci când apa va îngheta, pantofii vor fi lărgiti asa că prin urmare vor fi si mai comozi.

După ce ai scos pantofii din congelator, poartă-i prin casă iar astfel este foarte probabil să fi rezolvat o problemă supărătoare. Trebuie totusi să ai grijă ca apa să nu se scurgă în pantofi.

5.Spray ptr latit incaltamintea

Seara nu mai poti să bagi piciorul în pantofi? Există niste spray-uri speciale care aplicate pe pielea naturală o lărgesc. Deci dai cu spray (pentru cei din piele lăcuită si întoarsă doar pe interiorul pantofilor), astepti să actioneze spuma si îi încalti. Te plimbi cu ei vreo 5-10 minute, prin casa de preferat. Dacă tot nu s-au lărgit cât trebuie ca să îti fie comozi, repetă operatiunea.

6.Hidrateaza-ti picioarele!


După multe ore de stat încăltată la birou sau pe unde ai tu treabă simti că îti iau foc picioarele în pantofi? Începi să simti întepături în degete sau durere insuportabilă? Dă-te cu cremă hidratantă pe laba piciorului. Bineînteles, lucru posbil doar dacă nu porti ciorapi si dacă ai cu tine o cremă hidratantă, fie ea si de mâini sau chiar vaselina. Pentru o oră – două nu vei mai simti discomfort. Repetă operatiunea „crema” când revine durerea

7.Foloseste glaspapir(smirghel) pe talpi pentru a evita alunecarea


Freacă glaspapirul de spatele pantofilor tăi cu toc, în acest fel, talpa lor nu va mai fi la fel de netedă si nu va mai aluneca, astfel că tu vei scăpa de pericolul de a cădea cu ei.

8.Foloseste sampon uscat pentru a evita transpiratia

Picioarele transpirate îti pot cauza băsici sau, mai rău, te pot face să te dezechilibrezi si să cazi. Pentru a evita aceste lucruri, aplică-ti sampon uscat pe picioare înainte de a purta tocuri.

9.Pulverizează fixativ în pantofii cu toc


Pentru ca picioarele să nu alunece în pantofii umeziti de transpiratie, pulverizează niste fixativ în interiorul lor, fără să îi uzi prea tare.

Recomandăm acest procedeu pentru pantofii care au tocul prea înalt sau vârful decupat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *